ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ,,, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ . . .

Ανασκεύασε το ΓΕΕΘΑ
Cosmo.gr - Στείλτε e-mail στον συντάκτηΔημοσίευση : 24/03/2010 12:50 - Τελ. ανανέωση : 24/03/2010 13:30
μοιραστείτε το στο

* facebookFacebook
* deliciousdel.icio.us
* StumbleUponStumbleUpon

Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης (24/03) το ΓΕΕΘΑ αναφορικά με το θέμα της παρενόχλησης ελληνικού εμπορικού πλοίου, μέσω ασυρμάτου, από τουρκική κορβέτα.

Ενώ αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι ο Τούρκος κυβερνήτης ζήτησε από το εμπορικό πλοίο «Αρχάγγελος» στοιχεία του δρομολογίου του, δηλαδή ότι του άσκησε έλεγχο, με νέα ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ χαρακτηρίζει την πληροφορία ανακριβή!

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η επικοινωνία έγινε μεταξύ του Λιμεναρχείου της Ραφήνας και άλλου εμπορικού πλοίου! Οπότε εσφαλμένα αποδόθηκε στο τουρκικό πολεμικό πλοίο μια ακόμη προκλητική ενέργεια.

Στρατιωτικοί κύκλοι πάντως αμφισβητούν αν όντως υπήρξε επικοινωνιακή γκάφα ή αν η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών στη γειτονική χώρα…

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε όταν η τουρκική κορβέτα "Μπάφρα" προχώρησε σε παραβίαση των όρων της αβλαβούς διέλευσης ενώ βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ η τουρκική κορβέτα "Μπάφρα" εισήλθε στο στενό μεταξύ Κέας και Κύθνου στις 23.50 της 23ης Μαρτίου συνοδευόμενη από την πυραυλάκατο Κρυσταλλίδης. Στις 2.10 της 24ης Μαρτίου η ελληνική πυραυλάκατος εξέπεμψε σήμα προς την τουρκική κορβέτα για παραβίαση της αβλαβούς διελεύσεως ενώ βρισκόταν στο Στενό Καφηρέα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Στις 2.15 η τουρκική κορβέτα αρχικά υπήρξε ενημέρωση ότι εξέπεμψε σήμα προς το παραπλέον εμπορικό πλοίο Αρχάγγελος ζητώντας στοιχεία του δρομολογίου του (λιμένα, κατάπλου, απόπλου, όνομα). Είδηση που ανασκευαστηκε τελικά το μεσημέρι της Τετάρτης (24/03) από το ΓΕΕΘΑ.

Στις 2.30 ξμερώματα Τετάρτης (24/03) η τουρκική κορβέτα εξήλθε των ελληνικών χωρικών υδάτων και έπελευσει νοτίως της Χίου σε διεθνή ύδατα παρακολουθούμενη από ελληνική πυραυλάκατο.

http://www.cosmo.gr/News/267483.html

Σχόλια