Υπέρβαροι οι Ελληνες από κακή διατροφή


Ενας στους δύο Έλληνες και μία στις τρείς Ελληνίδες είναι υπέρβαροι, καθώς με το πέρασμα του χρόνου, εγκαταλείπεται το παραδοσιακό μοντέλο της μεσογειακής διατροφής.
Χαρακτηριστικά, ενώ ο ΠΟΥ συστήνει την κατανάλωση 2-3 μερίδων φρούτων καθημερινά και 4-5 μερίδων λαχανικών ημερησίως, το 38,5% των Ελλήνων καταναλώνει κάτω από 4 μερίδες φρούτα την εβδομάδα και μόνο το 17,9% του πληθυσμού τρώει λαχανικά, καθημερινά.
Επίσης, ένας στους 4 Έλληνες (24,6%) δεν τρώει σχεδόν ποτέ το αναγκαίο ψάρι, αντίθετα, οι μισοί περίπου (49,6%) προτιμούν το κόκκινο κρέας, περισσότερο από 1-2 φορές εβδομαδιαίως, όπως ενδείκνυται.
Ακόμη, ένας στους 3 (29,3%) ασκείται ελάχιστα και το 61,7% προτιμά το πρόχειρο φαγητό μέτρια ή συχνά (2-4 φορές ή 5-7 φορές την εβδομάδα).
Τα συμπεράσματα της παραπάνω διατροφικής έρευνας παρουσίασαν χθες ο Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής - Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, καθηγητής Νικ. Ανδρικόπουλος, ο Κλινικός Διαιτολόγος Δημ. Γρηγοράκης επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου «Απίσχνασις», η Κλινική Διαιτολόγος του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός κ. Ζωή Μπουλούμπαση και η Διδάκτωρ Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Εύα Σαλαμινίου, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής


ΠΗΓΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008 07:00


Σχόλια