Γραμμένο το 1949, θεωρείται το κορυφαίο έργο του Αμερικανού συγγραφέα και πραγματεύεται τη ζωή ενός πλανόδιου πωλητή, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, εγκλωβισμένος στο δυσβάσταχτο κυνήγι της επιβίωσης και της επιτυχίας, σύμφωνα με τα πρότυπα που επιτάσσει η άκρως καπιταλιστική κοινωνία. Κάπως έτσι οδηγείται παραληρηματικά στην διάλυση ολόκληρης της ζωής του.
Ο Γιώργος Νανούρης μετά τον "Γυάλινο κόσμο” του Τενεσί Ουίλιαμς και το "Ψηλά απ’ τη γέφυρα” του Άρθουρ Μίλερ επέλεξε να ανεβάσει το πιο αντιπροσωπευτικό έργο του τελευταίου γύρω από το μύθο της κατάρρευσης του αμερικανικού ονείρου. "Ο Γουίλι στην προσπάθεια του να εκπληρώσει τις συνταγές του καπιταλιστικού ονείρου, δέχεται την απόρριψη σαν να τον χτυπάει ρεύμα υψηλής τάσης και μένει ένα σπασμένο κλαδί στην άκρη του δρόμου. Ο ανθρώπινος παλμός του σβήνει, η αξιοπρέπεια του χάνεται κάτω από ένα σύστημα που σαρωτικά τον ματαιώνει. Αν αυτό δεν είναι πρόκληση για έναν ηθοποιό τότε τι είναι”, σημειώνει για τον χαρακτήρα που ερμηνεύει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σε συνέντευξή του στο "α”.
Εκτός από την απόδοση του έργου και τη σκηνοθεσία της παράστασης ο Γιώργος Νανούρης επιμελείται τη μουσική και τους φωτισμούς. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά και τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη.
Σχόλια